Függőnegyed

Túl a függőségen / Everness Fesztivál

a balatoni multiverzum..

2019. június 28. - Kiberovshelter

 

 img_4578.JPG

 

Idén voltam először az Everness fesztiválon. Mindenféle elvárás nélkül érkeztem, nem húztam alá kék színű tollal előre a programfüzetben, hogy mit kell feltétlenül megnéznem. Úgy döntöttem, hogy csak  vagyok és leszek az alsóörsi Pelso kemping multiverzumában, ami majd mindig éppen „odatesz” ahol éppen lennem kell, függetlenül a karmámtól vagy éppen azért?:) Ahogy megérkeztünk szerdán Alsóörsre, szinte levegőt sem véve, máris megtartottam az előadásom a  Jurtafaluban   „Függőségeink – Túl a függőségen” címmel. A korai időpont és az időjárás ellenére is sikerült egy bensőséges, érdeklődő beszélgetést folytatnom azokkal, akik megjelentek. Ez a beszélgetést is megerősített abban, hogy mennyire fontos az ismeretátadás a függőségekkel kapcsolatban, ezen belül is a családi érintettség, a családi rendszereket érintő kérdések az a terület, amik a beszélgetőpartnereim szinte mindegyikét érintette és megérintette. Erről a témáról majd egy későbbi posztban fogok részletesebben is írni.

Most nem részletezném az 5 nap minden élményét, de kettőt mindenképpen kiemelnék. Az egyik, ami ráadásul nem is volt benne az előzetes programban, az csütörtök késő este az Soundtrip sátorban ért. Egy igazi szív-utazásként éltem meg a Pamaki & Pan *** Fuego Sagrado koncertjét.  A másik nagyon nagy élményt a napforduló estéjén a nagyszínpad melletti esti produkció volt. A Kócos Cirkusz / Footloose Circus,Tűzmadarak – Firebirds csapat tűzzsonglőrjeinek káprázatos mutatványának köszönhetően. Ha csak ez a két élmény ér, már akkor is azt gondolom, hogy megérte ott lennem, de ezen kívűl szinte felsorolhatatlan mennyiségű pozitív impulzus ért. (body work, régen látott ismerősökkel és barátokkal való találkozások, új emberekkel való megismerkedések) Igazi kiszakadás, feltöltő - felhőtlen és gondtalan együttlét volt az Everness Fesztivál 5 napja. Utoljára hagytam az 5 napunknak bensőséges, igazi otthont adó Jurtafaluról szóló mondatokat: Hihetetlen kedves emberek, az őszinte mosolyok és egymásra figyelések , és nem utolsó sorban a helyben főzött, biozöldségekből készült fantasztikus ételek. Azt az őszinte közvetlenséget, amit ott átéltem, számomra addig ismeretlen emberek részéről, az egy jó adag lelki muníciót adott a jövőre nézve..van remény:)

 

Hála és köszönet!

Amennyiben a felépülési úton segítségre van szüksége, függőségi problémái vannak, vagy hozzátartozóként érinti a téma, akkor bátran forduljon hozzám:

Füstös Kiberov - addiktológiai tanácsadó - kiberovshelter@gmail.com

 

img_4283.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kiberov.blog.hu/api/trackback/id/tr4514913756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása